Over Ons

Missie

De oprichters van SDO Werkt hebben de overtuiging dat veel meer mensen met een beperking in onze samenleving van toegevoegde waarde kunnen zijn. Daardoor kunnen zij enerzijds bijdragen aan de samenleving en anderzijds zichzelf ontwikkelen en zich een nog meer waardevol individu voelen.

Door een goede organisatie met kennis van processen en logistiek en een duidelijk winstoogmerk te mengen met de inzet van mensen met een beperking, kan een duurzame winstgevende beweging ontstaan waardoor een breed scala aan werkzaamheden tegen een laag tarief in Nederland worden uitgevoerd i.p.v. in lageloonlanden.

Visie

SDO Werkt wil haar missie in zoveel mogelijk branches verwezenlijken. Dit is niet alleen goed voor de risicospreiding, maar tevens voor de innovatieve kracht van het bedrijf. Dit houdt tevens in dat het SDO-concept in diverse regio’s kan worden uitgerold en het bedrijf dus niet locatie-gebonden is. Tevens betekend de inzet van mensen met een beperking in een regulier bedrijf, dat zijn gewoon in onze samenleving kunnen participeren. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste ‘gereedschap’ om een commercieel succes te zijn. Hierdoor is er een natuurlijke drive om de medewerkers te blijven ontwikkelen en de aandacht te geven die ze nodig hebben.

SDO Werkt is daardoor een bedrijf wat continue blijft ontwikkelen en verbeteren, zowel in branches en technieken als in medewerkers. Hierdoor kunnen we de aansluiting met de markt en (nieuwe) klanten blijven behouden.

Doelstellingen

SDO Werkt wil de volgende doelen bereiken:

  • Positieve inzet en leerschool voor mensen met een beperking waardoor volgens een nog te definiëren groeiplan een jaarlijkse groei is van inzet van deze mensen uit diverse gelederen.
  • Winstgevende organisatie vanaf de start en daardoor zelfredzaam en langdurig.
  • Activiteiten uitvoeren voor klanten tegen een duidelijk lager tarief dan in Nederland gebruikelijk is. Daardoor bereiken dat er een snelle groei aan activiteiten is en dus voldoende plek voor mensen met een beperking die een werkplek zoeken.
  • Klanten de kans zien dat ze activiteiten binnen hun budget in Nederland kunnen uitbesteden met een hoge (logistieke) service.

Activiteiten

De activiteiten die door SDO Werkt uitgevoerd worden lopen uiteen van verpakkingswerkzaamheden tot en met de assemblage van modules of apparaten. De bijbehorende logistieke processen rondom deze activiteiten worden door SDO Werkt ook ontwikkeld en operationeel gemaakt. Ook het eventueel verbeteren van processen bij klanten waardoor de totale keten met SDO Werkt een lean proces wordt, kan tot de service behoren.

Kennis en Ervaring

Het ontwikkelen en uitwerken van passende productieprocessen zit in de genen van SDO Werkt. In huis is kennis op consultancy-niveau aanwezig op het gebied van productie(techniek) en logistiek. Deze kennis wordt gecombineerd met de kennis en ervaring in de omgang, ontwikkeling en inzet van mensen met een beperking.

Deze combinatie maakt SDO Werkt tot een unieke zelfstandige organisatie die in samenwerking met haar klanten veel kan bijdragen in het resultaat van haar klanten en in het welzijn van haar medewerkers.